Icon
Tallenne: Voittava verkkokauppamarkkinointi seminaari Tallenteet

Tallenne: Voittava verkkokauppamarkkinointi seminaari

29.11.2023

Vuoden viimeisessä IAB-seminaarissa syvennyttiin verkkokauppamarkkinoinnin monimuotoiseen maailmaan, joka oli kehittynyt huomattavasti viime vuosina tapahtuneen digitalisoitumisen ansiosta. Digitaalisen kaupankäynnin merkitys on kasvanut, ja sen markkinaosuus on ollut jatkuvassa kasvussa. Seminaariin osallistuneet saivat kattavan ymmärryksen siitä, miten digimarkkinoinnin työkalut voidaan ottaa käyttöön ja miten luoda onnistunut verkkokaupan markkinointistrategia.

Päivän ohjelmassa Henri Maunuksela dentsusta aloitti seminaarin tarkastellen verkkokaupan roolia ostopolun eri vaiheissa. Sanoman edustajat Veli-Matti Nurmela ja Tiina Kosonen valaisivat, miten brändit voivat käyttää dataa asiakasymmärryksen luomiseen ja aktivointiin. Arto Hasu Verkkokauppa.comista jakoi kokemuksiaan siitä, kuinka he ovat pyrkineet vastaamaan markkinoinnin keskeisiin kysymyksiin. IAB Studiossa keskusteltiin brändin merkityksestä digitaalisessa kaupankäynnissä Sanoman, Digital Commerce Finlandin ja muiden asiantuntijoiden kanssa, paneelin vetäjänä toimi Petri Vatanen Sanomasta. Sebastian Lindberg Schibstedistä syventyi kuluttajakäyttäytymiseen ja käytettyjen tavaroiden ostamisen suosioon. Seminaarin päätteeksi Mirva Sandström Digital Commerce Finlandista perehdytti kuulijat tekoälyn vaikutuksiin digitaalisessa kaupassa.

Esiintyjinä tapahtumassa olivat Sanoma, dentsu, Verkkokauppa.com, Schibsted ja Digital Commerce Finland, pääyhteistyökumppanina toimi Sanoma.

Ohjelma

Tervetuloa - Pasi Raassina | IAB Finland & Petri Vatanen | Sanoma (alkusanat)

Verkkokaupan rooli ostopolun eri vaiheissa ja fiilis ennen ostopäätöstä - Henri Maunuksela | dentsu (lataa prese)

Miten saat enemmän irti omasta datastasi - Konkreettisia käyttötapoja aktivointiin ja asiakasymmärryksen luomiseen - Veli-Matti Nurmela ja Tiina Kosonen | Sanoma (lataa prese)

Tarvitseeko verkkokaupan markkinoinnin muka olla muutakin kuin performancea? - Arto Hasu | Verkkokauppa.com (lataa prese)

IAB Studio - Monikanavaisuus verkkokaupan vahvuutena. Keskustelua johtaa Petri Vatanen | Sanoma ja asiantuntijoina Mirva Sandström | Digital Commerce Finland sekä Hanna Länsivuori | Stockmann

Recommerce - Kuluttajat käytetyn verkkokaupassa - Sebastian Lindberg | Schibsted (lataa prese)

AI digitaalisen kaupan trendinä - Mirva Sandström | Digital Commerce Finland (lataa prese)

Lopetussanat - Pasi Raassina | IAB Finland & Petri Vatanen | Sanoma

13.06.2024

Tallenne: Tietoisku - Katsaus digitaaliseen mediamarkkinaan

Kesäkuun Tietoiskussa kuultiin uunituoreet Adex 2023 tulokset Euroopan digimediamarkkinasta sekä valittuja paloja Suomen mediamarkkinan osalta. Lisäksi julkistettiin kahden työryhmän tuottamien tutkimusten tuloksia, aiheina digiaudio, erityisfokuksena podcastit sekä pelimainonta.

lue lisää

10.06.2024

Tallenne: Vastuullisuus digimarkkinoinnissa - Mitä? Miksi? Miten?

Tervetuloa IAB Finlandin vastuulisuus seminaarin tallenteen pariin. Vastuullisuus trendaa globaalisti, ja digimainonnan vastuullisuus on IAB painopiste jo toista vuotta. Aihe on laaja ja tärkeä, ja haasteina on standardien ja osaamisen puute niin Suomessa, Euroopassa kuin globaalistikin. Tapahtuma järjestettiin LIVENÄ Kinopalatsissa Finnkinon leffateatterissa ja sitä oli mahdollista seurata myös striimin kautta.

lue lisää

30.05.2024

Tallenne: Adnami x IAB: Attention ja mediastrategiat koulutuswebinaari

Tervetuloa katsomaan IAB Finlandin ja Adnamin yhteisen koulutuksen tallennetta, jossa käsiteltiin attentionin (huomionmittauksen) nykytilaa sekä attentionin viemistä strategiasta käytännön tasolle.

lue lisää

23.04.2024

Tallenne: Ruudun takaa kuluttaja kurkistaa

Tapahtumassa avattiin ovia uusiin mahdollisuuksiin ja yllättäviin kanaviin, jotka muovaavat tulevaisuuden markkinointistrategioita. Keskityimme erityisesti älylaitteiden, suurten näyttöjen ja uusien kaupallisten ympäristöjen kautta kuluttajien tavoittamiseen sekä pohdimme, kuinka suomalaisen kuluttajan alati muuttuva mediankäyttö vaikuttaa markkinoinnin kokonaisuuteen.

lue lisää