Icon
Q&A & tallenne: Trend Alert 2022 - Seuraavat digitaaliset trendit Tallenteet

Q&A & tallenne: Trend Alert 2022 - Seuraavat digitaaliset trendit

15.12.2021

Vuoden viimeisessä IAB webinaarissa kuultiin puheenvuoroja ensi vuoden kuumimmista digimarkkinoinnin trendeistä! Mihin, juuri sinun, täytyy panostaa vuonna 2022 ja mitä voi olla tarpeellista kehittää?

Rakensimme Trend Alert -webinaarin digimarkkinoinnin uusille trendeille. Puheenvuoroissa käsitellään laidasta laitaan nykyisiä ja tulevia trendejä ja kerrotaan mihin asioihin kannattaa ensi vuonna erityisesti kiinnittää huomiota. Webinaarissa kuulet asiaa muun muassa koko ajan kasvavasta audion kulutuksesta. Minkälaisia kaupallisia mahdollisuuksia digitaalinen audio tarjoaa mainostajalle ja miten tekoäly liittyy asiaan. Kansainvälisiä kaupan mediatrendejä käydään läpi muun muassa case -tapausten kautta ja pureudutaan data johtoiseen monikanavaiseen markkinointiin.

Webinaarin puheenvuoroissa käsitellään digitaalisen mainonnan pääpointteja vuodelle 2022 ja seuraavia aiheita:

  • Kaupan median kansainvälisiä trendejä
  • Läpinäkyvyyden tarpeesta eri kanavissa
  • Kuinka pitää oma brändi turvassa
  • Kovaa vauhtia digitalisoituvia mediakanavia, kuten digitaalista ulkomainontaa ja audiota

Webinaarikattauksessa 8.12. lavalle nousevat SOK Smart Marketing, Adform, Bauer Media, JCDecaux, Netric ja DoubleVerify. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii SOK Smart Marketing.

Webinaarissa saat kattavasti uutta tietoa ja eväitä ensi vuodelle, tehdään vuodesta 2022 yhdessä menestyksekäs!

Yhteistyössä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANI:

SOK Smart Marketing

 

Webinaarissa kuultiin seuraavat puheenvuorot:

08.30 Webinaarin avaus - Mira Vaurula / IAB Finland & Aleksi Rautakorpi / SOK Smart Marketing

08.40 Driving efficiency with 1st party - Jan Ketonen / Adform

09.00 Predictions 2022 and beyond and key takes from 2021 - hosting Daniel Ahlbert & Rebecka Sjöström / Netric, joining Fredrik Svegl / Leeads & Rebecca Ackers / Magnite

09.20 Kansainvälisen ja kotimaisen kaupan median trendit - Hannaleena Koskinen & Anne Sassi / SOK Smart Marketing

09.40 Taukovisa - Sponsored by SOK Smart Marketing

09.50 Brändin maineen suojeleminen ja buustaaminen verkossa - Johanna Wahlroos & Jaakko Haarala / DoubleVerify

10.10 Digitaalisen ulkomainonnan tulevaisuus - kuinka data muuttaa pelin? - Jenni Heinonen / JCDecaux

10.30 Digitaalisen audion trendit – tekoäly, älykaiuttimet ja uudet kaupalliset ratkaisut - Sini Kervinen / Bauer Media

10.50 Webinaarin lopetus ja voittajien julkistus - Mira Vaurula / IAB Finland & Aleksi Rautakorpi / SOK Smart Marketing

11.00 Webinaari päättyy


IAB Trend Alert 2022 - Seuraavat digitaaliset trendit - Q&A

IAB:n toimisto koosti webinaarissa esitetyistä kysymyksistä Q&A:t.

 

Vastaaja: HANNALEENA KOSKINEN & ANNE SASSI - SOK SMART MARKETING
(lataa prese)

Onko SOK:lla työkaluja yhdistää muiden medioiden markkinointitekoja omaan smarttiin?

“Oma smartti” on hieno ilmaisu älykkäälle markkinoinnille, jota Smart Marketing asiakasymmärrysvetoisena kaupan mediana edustaa. Smart Marketing pystyy todentamaan erityisesti Smartin kanavissa tehtyjen markkinointitoimenpiteiden suoran myynti- ja asiakasvaikutuksen. Tämä tarkastelu palvelee toki koko markkinointisuunnitelman rinnalle asetettuna myös ylätason tuloksellisuuden todentamista ja antaa indikaattia tulokselliseman markkinoinnin kehitystarpeista.

Oletteko tehneet instore digiscreeneista huomioarvotutkimuksia?

S-ryhmän kivijalkaliikkeissä oleva Store Digital -digiscreeniverkosto on Smart Marketingin myymälämarkkinointiratkaisujen kärkituote; sekin hyödyntää Smart Marketingin laajaa asiakasymmärrystä, on tarkasti kohdennettavissa ja myös tämän kanavan myynti- ja asiakasvaikutukset on todennettavissa. Smart Marketingin kumppanina Store Digitalissa toimii Clear Channel, joka on tehnyt huomioarvotutkimuksia, esimerkiksi case SodaStream!

 

Vastaaja: REBECCA ACKERS - MAGNITE

In your opinion, how should a typical high spending digital marketer / advertiser react to the death of Cookies?

Ideally you should be talking to your Agency and buying technology (e.g. your DSP and even your SSP) about what they are doing to prepare. For example, what Universal IDs are they processing and actioning off. Think about testing technology like clean rooms which will completely protect the user's identity and any data that you'd like to bring to the table. It's also important to stay close to industry developments (such as FLOC) to understand what these initiatives mean for the industry. Furthermore, once the Audience taxonomy is finalised from PreBid (fro Publishers) fully understanding that to better understand what first party Publisher data will be available to you will be important.

 

Vastaaja: JAAKKO HAARALA & JOHANNA WAHLROOS - DOUBLEVERIFY

Moi. Kiitos mielenkiintoisesta esityksestä. DoubleVerify on laajentunut yritysostojen kautta viime aikoina. Mitä Meetrics ja OpenSlate tuovat lisää teidän tarjontaan?

DV’s mission is to make digital advertising stronger, safer and more secure, giving global brands clarity and confidence in their digital investments. The transactions with Meetrics and OpenSlate support this approach and DV’s strategy to “Verify Everywhere” - across channels, formats, platforms and geographies.

OpenSlate: OpenSlate’s pre-campaign solutions complement DV’s post-campaign measurement capabilities across CTV and social environments. Integrating the two provides advertisers with unparalleled end-to-end brand safety, suitability and contextual optimization. More details here.

Meetrics: Meetrics has evolved into a leading Europe-based ad verification player – offering comprehensive media quality measurement and solutions, across viewability, fraud, and brand safety and suitability. Meetrics serves more than 80 customers across 23 countries in Europe. More details here.

 

Vastaaja: JENNI HEINONEN - JCDECAUX
(lataa prese)

Kuinka paljon tehokkaampaa mainostajalle on ottaa kohdennettu DOOH pohjainen kampanja?

Erittäin mielenkiintoinen kysymys: Kaikkihan lähtee asiakkaan tarpeesta ja mitä kampanjalla halutaan saavuttaa. Digitaalisen ulkomainonnan kohdennettavuus perustuu juuri siihen, että asiakkaan viesti on ulkona juuri asiakkaalle relevanttina hetkenä taikka aikana. Asiakas pystyy aidosti kohdentamaan ja olemaan oikeassa lokaatiossa, oikeana aikana&hetkenä. Esim. tavoitetaan töihin menijät aamulla metroasemilla ja viestitään take-away kahvista. Tällöin pystytään hyvin hyödyntämään massamedia ominaisuudessa suuria yleisöjä kyseisessä hetkessä.

Millaista kehitystä on näkynyt mainostajissa hyödyntää DOOH:ia mainonnan muotona - erit. koronan aikakautena?

Tällä hetkellä datan kautta pystytään mm. paremmin kohdentamaan viestiä, niissä lokaatioissa jossa porukkaa liikkuu. Pystytään paremmin huomioimaan koronan vaikutus liikkumiseen (esim. etätyöstä ja rajoituksista huolimatta). Digitaalisuudella pystytään reagoimaan tilanteisiin nopeasti. Lisää aiheesta voi lukea täältä.

Nyt kun teillä on käytössä reaaliaikaisempaa dataa eri sijainneista, niin onko datasta löytynyt jotain mielenkiintoisia havaintoja taikka uusia ahaa -elämyksiä?

Muutamia havaintoja: Iltojen ja iltapäivien merkitys joissakin lokaatioissa on yllättänyt. Oikeasti on yllättänyt, miten paljon myös iltaisin liikutaan (versus aamupäivät). Toinen huomioitava asia: etätyö ja muista poikkeusajan suosituksista huolimatta, porukkaa liikkuu hyvin tällä hetkellä joukkoliikenteessä esim. metroissa. Lisäksi myös erilaisten tapahtumien tuoma kontaktien kasvu. Esim. Tuomaan markkinat on tuplannut kontaktit Helsingin Kauppatorin hubissa arkena ja viikonloppuna jopa triplannut.

 

Vastaaja: SINI KERVINEN - BAUER MEDIA
(lataa prese)

Miten digitaalinen audiomainonta on teillä Bauer Medialla kehittynyt, kun kyseessä on nuori mainonnan muoto?

Digitaalinen audiomainonta on lähtenyt käyntiin hyvin ja tätä nykyä jokainen kuukausi on toistaan parempi. Pioneerimainostajat ovat näyttäneet hienosti suuntaa tälle uudelle mainonnanmuodolle ja nyt digitaalinen audiomainonta on tuttua jo useammalle mainostajalle. Kuten kysysymyskin asian kuitenkin muotoili, on digitaalinen audiomainonta suomessa vielä uutta ja kehitystä tullaan näkemään lähiaikoina varmasti niin mainonnan muodoissa, kuin esimerkiksi audiomainonnan ohjelmallisessa ostamisessakin.

Miten Bauer Median kuulijat tai lukijat ovat ottaneet tekoälyäänen vastaan?

Tekoälyääni on kaikkineen otettu vastaan hyvin. Olimme aluksi itsekin yllättyneitä siitä, miten aidon uutisankkurimaiselta moderni tekoälyääni kuulostaa. Ja kuten tapahtumassa tehty kyselykin osoittaa, lähes puolet kuulijoista ei olisi alkuun edes arvannut, että kyseessä on täysin tekoälyn tuottama ääni. Niiden keskuudessa, jotka ovat tämän tekoälyksi ymmärtäneet, olemme saaneet kuulla ihastunutta ihmettelyä.


13.06.2024

Tallenne: Tietoisku - Katsaus digitaaliseen mediamarkkinaan

Kesäkuun Tietoiskussa kuultiin uunituoreet Adex 2023 tulokset Euroopan digimediamarkkinasta sekä valittuja paloja Suomen mediamarkkinan osalta. Lisäksi julkistettiin kahden työryhmän tuottamien tutkimusten tuloksia, aiheina digiaudio, erityisfokuksena podcastit sekä pelimainonta.

lue lisää

10.06.2024

Tallenne: Vastuullisuus digimarkkinoinnissa - Mitä? Miksi? Miten?

Tervetuloa IAB Finlandin vastuulisuus seminaarin tallenteen pariin. Vastuullisuus trendaa globaalisti, ja digimainonnan vastuullisuus on IAB painopiste jo toista vuotta. Aihe on laaja ja tärkeä, ja haasteina on standardien ja osaamisen puute niin Suomessa, Euroopassa kuin globaalistikin. Tapahtuma järjestettiin LIVENÄ Kinopalatsissa Finnkinon leffateatterissa ja sitä oli mahdollista seurata myös striimin kautta.

lue lisää

30.05.2024

Tallenne: Adnami x IAB: Attention ja mediastrategiat koulutuswebinaari

Tervetuloa katsomaan IAB Finlandin ja Adnamin yhteisen koulutuksen tallennetta, jossa käsiteltiin attentionin (huomionmittauksen) nykytilaa sekä attentionin viemistä strategiasta käytännön tasolle.

lue lisää

23.04.2024

Tallenne: Ruudun takaa kuluttaja kurkistaa

Tapahtumassa avattiin ovia uusiin mahdollisuuksiin ja yllättäviin kanaviin, jotka muovaavat tulevaisuuden markkinointistrategioita. Keskityimme erityisesti älylaitteiden, suurten näyttöjen ja uusien kaupallisten ympäristöjen kautta kuluttajien tavoittamiseen sekä pohdimme, kuinka suomalaisen kuluttajan alati muuttuva mediankäyttö vaikuttaa markkinoinnin kokonaisuuteen.

lue lisää