Icon
High Impact ja video valtaavat perinteiset display mainonnan muodot MIXX Awards

High Impact ja video valtaavat perinteiset display mainonnan muodot

05.04.2024 | iab

Digitaalinen mainonta kokee murroksen, kun useat merkittävät toimijat siirtävät budjettejaan pois perinteisistä display-mainosmuodoista. Samaan aikaan kasvaa tarve mainosmuodoille, jotka tarjoavat brändeille parempaa vaikuttavuutta, laajempia mainospintoja ja mahdollisuuden mitata kampanjoiden vaikuttavuutta (attention). Siirtyminen kohti high impact ja videopohjaisia mainoksia merkitsee myös irtautumista perinteisistä kampanjoiden mittaus- ja vaikutusmetriikoista.

High Impact formaatit, jotka tunnetaan kyvystään herättää tietoisuutta ja edistää sitoutumista, ovat osoittautuneet tehokkaammiksi kuin perinteiset mainosformaatit.

Anders Nordsted, Digitaalisen Markkinoinnin Asiantuntija Danske Spil A/S, toteaa, että “olemme kohdentaneet mediasijoituksiamme suuremmassa määrin ohjelmallisen ostamisen High Impact formaatteihin. Olemme havainneet huomattavasti parempaa suorituskykyä mitattuna huomioon (attention) ja sitoutumiseen liittyvillä KPI:illä verrattuna perinteisiin display formaatteihin. Displayn ostaminen on kehittynyt lyhyen aikavälin konversioattribuutiosta keskittymään pitkäaikaiseen top of mind olemiseen asiakkaan kanssa. High Impact formaatit näyttelevät ratkaisevaa roolia tämän tavoitteen saavuttamisessa, ja tämä tekee formaateista erittäin arvostetun komponentin mediasekoituksessamme, sekä kampanjoiden että jatkuvan mittaamisen osalta," hän tarkentaa.

Attention metriikat mahdollistavat markkinointiosastojen sekä mediatoimistojen säätää ja optimoida kampanjoita perustuen ylä- ja keskitason arvonluontiin, sen sijaan että nojattaisiin pelkästään klikkauksiin ja konversion optimointiin.

Jeppe Lehrman, Toimitusjohtaja GroupM Nexusissa, tukee tätä suuntausta: "Olemme todistamassa selvää siirtymää mediasijoitustemme lähestymistavassa keskellä median maiseman jännittävää muutosta. Perinteinen displaymainonta kohtaa haasteita tarkkojen kohdentamismahdollisuuksien rajoittuneisuuden vuoksi. Vastauksena näemme merkittävän kasvun investoinneissa online-videoon ja High Impact displaymainontaan. Kuluttajat ovat erittäin sitoutuneita visuaalisesti dynaamiseen sisältöön, ja tämän avulla mainostajat voivat saavuttaa parhaat tulokset."

High Impact formaatit vahvistuvat edelleen teknologisilla parannuksilla menetelmissään mitata ja laskea kampanjan luomaa huomiota (attention). Huomiota herättävä mainosmuodot, visuaalisesti koukuttavine ominaisuuksineen, ovat muodostuneet erittäin tärkeiksi alalla. Mainostajat investoivat enemmän mainosratkaisuihin, jotka kiinnittävät kuluttajien kiinnostuksen, koska näkevät kohderyhmien reagoivan positiivisesti tällaiseen sisältöön. Perustelu on yksinkertainen – formaatit eivät ainoastaan herätä huomiota, vaan myös välittävät brändiviestin tehokkaalla tavalla.

Perinteisen displaymainonnan haasteet

Kun mediabudjetit siirtyvät kohti näyttävämpiä mainosmuotoja, perinteinen displaymainonta on risteyksessä. Tarkkojen kohdentamismahdollisuuksien ja vaikutuksen vähentymisen haasteet pakottavat mainostajat etsimään sitouttavampia ja innovatiivisempia ratkaisuja. Perinteisten displaymainonnan haasteena on mukautua ja pysyä mukana jatkuvasti muuttuvassa kuluttajakäyttäytymisessä sekä löytää keinoja erottua jo kyllästetyssä ympäristössä.

High Impact formaattien nousu merkitsee jännittävää kehitystä digitaalisessa mainonnassa, joka kannustaa innovaatioon ja on linjassa digitaalisten käyttäjien mieltymysten kanssa sitouttavaan ja visuaalisesti miellyttävään sisältöön. Tämä siirtymä pois perinteisestä displaymainonnasta osoittaa, kuinka tärkeää on mainostajille sopeuttaa strategioita tehokkaammin vangitsemaan ja luomaan brändimieltymyksiä. Teollisuuden kehittyessä on olennaista omaksua dynaamiset formaatit, jotka ovat välttämättömiä tehokkaiden ja mieleenpainuvien mainosten aikaansaamiseksi “digital first”- maailmassa.

Tulevaisuus perustuu näiden innovatiivisten formaattien hyödyntämiseen samalla kun luodaan pohjaa brändien sitouttavammalle mainonnalle ja kilpailuetujen ylläpitämiselle.

Kaipaatko lisätietoja attention-aiheesta, ota meihin yhteyttä!

Katri Martin
Partnership Manager Finland
katri.martin@adnami.io
+358 400 493 197

Ville-Joonas Appel
Partnership Manager
villejoonas.appel@adnami.io
+358 44 503 7610

 www.adnami.io

31.05.2023

MIXX Awards juhlahumua Valkoisessa Salissa

Keräsimme alan ammattilaiset yhteen juhlimaan saman katon alle riemukkaaseen jälleennäkemiseen. Tässä valikoituja otoksia viime torstain 25.5. MIXX Awards gaalasta sekä linkit kaikkiin kuviin

lue lisää

29.05.2023

MIXX Awards 2023 voittajat julkistettu!

Torstaina 25.5.2023 palkittiin ensimmäiset Suomen MIXX Awards voittajat Valkoisessa Salissa

lue lisää

21.03.2023

MIXX Awards - Usein kysytyt kysymykset

Älä jätä hakemusta laittamatta. Tässä on useimmin kysytyt kysymykset koskien IAB MIXX Awards kilpailua. Jos kysymyksiä herää lisää, laitathan viestiä Miralle.

lue lisää