
Natiivimainonta: Vanhaa cowboyta nuorentamassa - Case Tupla ja Eeddspeaks-vlogi
Miten nuorennetaan vanha cowboy? Tätä kysymystä lähdimme pohtimaan kun huomasimme, ettei Tupla, Suomen myydyin suklaapatukka, kovista myyntiluvuistaan huolimatta herättänyt nuoressa kohderyhmässä sen kummempia tunteita. Vanhempi sukupolvi muistaa hyvin Tuplan toimintaleffamaiset sankarivideot, mutta tunsimme, että niiden aika oli mennyt ja jotain uutta oli keksittävä. Postauksen lopussa luvassa myös TOP 3 -vinkit natiivimainonnan toteuttamiseen.
Eeppisin vlogi ikinä?!
Ratkaisua haettiin tämän päivän nuoren miehen näkökulmasta. Ei ihan helpoin case.
Facebook-tykkäily vaikutti vanhanaikaiselta ja tylsältä, blogeja ei ihquteta kuten naiskohderyhmässä, Twitterissä viesti edelleen rajallinen ryhmä. Sitten se kolahti, boom! Videoblogit!
Nuoret miehet katsovat Youtubesta videoita ja Suomeen on parasta aikaa muotoutumassa jännä vlogaamisilmiö, johon ei ole aiemmin tartuttu kaupallisessa mielessä. Suunnittelu eteni ja pohdiskeluvaiheessa saimme paljon konkreettista apua myös digitoimisto Kuriolta, mainostoimisto Familylta sekä mediatoimisto Toiselta.
Eeddspeaks ja konkreettinen työn kulku
Valitsimme Eetu Pesosen eli tunnetummin eeddspeaks-vlogaajan yhteistyöhön kanssamme. Eetu on sanavalmis kaveri, jonka tapa olla ja tehdä tuntui sopivan Tuplalle kuin nenä päähän. Valintaa helpotti myös se, että Eetu oli jo tuolloin yksi Suomen tilatuimmista vlogaajista ja pystyimme varmistumaan siitä, että vaivalla tehty video leviäisi laajalti kohderyhmässä.
Itse toteutukseen saimme avuksi Iron Sky – leffan takanakin olevan tuotantoyhtiö Troll VFX:n. Käsikirjoituksen kehittelyssä mukana oli totta kai myös Eetu, sillä meidän piti varmistua siitä, että tuplamainen yllätys istuu täysin hänen maailmaansa eikä käsikirjoitus tuntuisi päälle liimatulta. Toisaalta Trollin porukka piti huolta siitä, että toimintaleffamainen yllätys on todella vaikuttava ja saa katsojan nauliutumaan tuoliinsa.
#lempparipatukka
Eetun ”Eeppisin vlogi ikinä?!” -postausta on katsottu Eetun kanavassa 4.3-22.5. välisenä aikana jo yli 107 000 kertaa ja se keräsi myös vlogaajan sanoin ennätysmäärän tykkäyksiä kertyi yli 8 000 ja kommentteja yli tuhat. Tuimme videon leviämistä myös Tuplan Youtube-kanavan kautta, jossa sitä katsottiin yli 64 000 kertaa.
Vastaanotto videolle ylitti odotuksemme ja moni kommentoi, että videota voisi myös käyttää mainoksena. Mielenkiintoista sinänsä, sillä sen me nimenomaan teimmekin, vain yllättävässä kanavassa ja yhteydessä. Natiivimainontaa parhaimmillaan.
TOP 3 -vinkit natiivimainonnan toteuttamiseen
1. Näy oikeassa kanavassa, aidosti kiinnostavalla kulmalla. Testaa ideaa juttelemalla kohderyhmän kanssa. Jaksaako idea kiinnostaa aidosti?
2. Varmista brändin sopivuus tekemiseen. Tuplan oikeutus vlogiyllätykseen löytyy brändin leffamaisesta historiasta ja siitä, että kohderyhmä rakastaa tuotetta, vaikka brändiin ei liittynyt niin vahvaa tunnesidettä.
3. Natiivimainontakin on mainontaa. Hyväksy se itse ja viesti siitä läpinäkyvästi myös muille.
+ Näe natiivimainonta alkusysäyksenä. Maailma ei rakennu yhdellä kampanjalla. Tuplan digitaalinen tarina jatkuu nyt Instagramissa.
Aiemmin sisältömarkkinointi-postaussarjassa ilmestynyt:
Sisältömarkkinointi osa 1: Natiivimainonta
Sisältömarkkinointi osa 2: Ars gratia artis, sanoo sisältömarkkinointi
Sisältömarkkinointi osa 3: Olipa kerran tarina, joka oli tärkeämpi kuin sisältö
Sisältömarkkinointi osa 4: Startups: How to build a content strategy from scratch
Sisältömarkkinointi osa 5: Case Kevätmessut
Sisältömarkkinointi osa 6: Tutkimus: Tutkimukset ovat parasta sisältöä
IABlogin Facebook kommentit

Digitaalisen videomainonnan kokonaismäärä Suomessa vuonna 2022 oli noin 159 miljoonaa euroa. Kokonaisuus rakentuu instream-, outstream-, some- ja inbanner -mainonnasta. Vuoteen 2021 verrattuna digivideomainonnan määrä kavoi 14%. Vastaavasti vuoden 2022 aikana koko digikakun volyymin kasvoi noin 10 % ja kaikkien mediainvestointien (digitaaliset ja ei-digitaaliset yhteensä) määrä 4 %.
lue lisää29.03.2023
Mainonnan videoistuminen jatkui myös vuonna 2022
Digitaalisen videomainonnan kokonaismäärä Suomessa vuonna 2022 oli noin 159 miljoonaa euroa. Kokonaisuus rakentuu instream-, outstream-, some- ja inbanner -mainonnasta. Vuoteen 2021 verrattuna digivideomainonnan määrä kavoi 14%. Vastaavasti vuoden 2022 aikana koko digikakun volyymin kasvoi noin 10 % ja kaikkien mediainvestointien (digitaaliset ja ei-digitaaliset yhteensä) määrä 4 %.
lue lisää28.03.2023
IAB Europe -tutkimuskysely: Alle puolet yrityksistä seuraavat digimainonnan hiilijalanjälkeä
Internetin osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on eri arvioiden mukaan 2-4%, joka vastaa lentoliikenteen osuutta. Päästöjen on arvioitu tuplaantuvan 2025 mennessä. Digitaalisen mainonnan osuus koko infrastruktuurin hiilijalanjäljestä on erään vuonna 2018 tehdyn arvion mukaan noin 10%, luultavasti nykyään huomattavasti enemmän. Toisen arvion mukaan 70% median verkkosivun latautumiseen kuluvasta sähköstä voidaan liittää digimainontaan.
lue lisää21.03.2023
MIXX Awards - Usein kysytyt kysymykset
Älä jätä hakemusta laittamatta. Tässä on useimmin kysytyt kysymykset koskien IAB MIXX Awards kilpailua. Jos kysymyksiä herää lisää, laitathan viestiä Miralle.
lue lisää06.03.2023
Digitaalinen ulkomainonta 30 % kasvussa vuonna 2022
IAB Finlandin Digitaalisen ulkomainonnan työryhmän toteuttaman arvion mukaan digiulkomainonnan määrä Suomessa vuonna 2022 oli noin 46,5 miljoonaa euroa. Vuoteen 2021 verrattuna kasvua on hieman alle 30 % kun vastaavana aikana koko ulkomainonnan markkina kasvoi 21 %.
lue lisää