
Ehdotettu ePrivacy-asetus on kuin huonosta elokuvasta, mutta loppuratkaisuun voidaan vielä vaikuttaa
Sähköisen viestinnän tietosuoja-asetusta tarkistamalla Euroopan komissio toivoi lujittavansa luottamusta ja turvallisuutta sisämarkkinoilla. Ehdotetut uudistukset aiheuttaisivat kuitenkin useita suunnittelemattomia seurauksia, jotka vaikuttaisivat kielteisesti eurooppalaisten kuluttajien jokapäiväiseen elämään.
Ehdotetut muutokset
- rajoittavat nykyisenkaltaisen laajamittaisen ja korkealaatuisen journalismin tuottamista, kun dataperusteiset mainostulot pienenevät, mikä tarkoittaisi kuluttajille paljon vähemmän itsenäisiä tietolähteitä ja vähemmän mielipiteiden monimuotoisuutta
- aikaansaavat laajalti hämmennystä, kun kuluttajien edellytetään määrittävän tietosuoja-asetukset jokaiselle verkkosivustolle, jokaiselle selaimelle ja jokaiselle käyttämälleen laitteelle erikseen
- hankaloittavat datapohjaisista mainostuloista riippuvaisten sovelluskehittäjien toimintaa, mikä tarkoittaisi vähemmän start-upeja ja vähemmän kuluttajille ilmaisia sovelluksia
- muuttavat kuluttajien ilmaiseksi saamia sisältöjä ja palveluita yhtäkkiä maksullisiksi tai riittämättömiksi, kun datapohjaisista mainoksista ei saada enää tuloja.
Vaihtoehtoinen loppuratkaisu on vielä mahdollinen
Jos sähköisen viestinnän sääntelyn ehdotetut uudistukset tulisivat tällaisenaan voimaan, vaikutukset eurooppalaisille kuluttajille olisivat kauheita. Päättäjillä on vielä aikaa lieventää vahinkoa sisällyttämällä asetuksen perusteisiin muutakin kuin pelkkä suostumus datan käsittelyyn (esim. legitimate interest -käsittelyperuste), varmistamalla, että yritykset voivat auttaa kuluttajia saamaan tietoa oman datansa käytöstä ja yhdenmukaistamalla teksti yleisen tietosuojasäännöstön (GDPR) kanssa.
IAB Europe kampanjoi yhdessä muiden eurooppalaisten mainosalan toimijoiden kanssa ehdotettujen ePrivacy-asetuksen uudistusten haittavaikutuksista ehdotuksen muuttamiseksi. Lue lisää kampanjasivulta: http://www.likeabadmovie.eu/
#LikeABadMovie

Digitaalisen videomainonnan kokonaismäärä Suomessa vuonna 2022 oli noin 159 miljoonaa euroa. Kokonaisuus rakentuu instream-, outstream-, some- ja inbanner -mainonnasta. Vuoteen 2021 verrattuna digivideomainonnan määrä kavoi 14%. Vastaavasti vuoden 2022 aikana koko digikakun volyymin kasvoi noin 10 % ja kaikkien mediainvestointien (digitaaliset ja ei-digitaaliset yhteensä) määrä 4 %.
lue lisää29.03.2023
Mainonnan videoistuminen jatkui myös vuonna 2022
Digitaalisen videomainonnan kokonaismäärä Suomessa vuonna 2022 oli noin 159 miljoonaa euroa. Kokonaisuus rakentuu instream-, outstream-, some- ja inbanner -mainonnasta. Vuoteen 2021 verrattuna digivideomainonnan määrä kavoi 14%. Vastaavasti vuoden 2022 aikana koko digikakun volyymin kasvoi noin 10 % ja kaikkien mediainvestointien (digitaaliset ja ei-digitaaliset yhteensä) määrä 4 %.
lue lisää28.03.2023
IAB Europe -tutkimuskysely: Alle puolet yrityksistä seuraavat digimainonnan hiilijalanjälkeä
Internetin osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on eri arvioiden mukaan 2-4%, joka vastaa lentoliikenteen osuutta. Päästöjen on arvioitu tuplaantuvan 2025 mennessä. Digitaalisen mainonnan osuus koko infrastruktuurin hiilijalanjäljestä on erään vuonna 2018 tehdyn arvion mukaan noin 10%, luultavasti nykyään huomattavasti enemmän. Toisen arvion mukaan 70% median verkkosivun latautumiseen kuluvasta sähköstä voidaan liittää digimainontaan.
lue lisää21.03.2023
MIXX Awards - Usein kysytyt kysymykset
Älä jätä hakemusta laittamatta. Tässä on useimmin kysytyt kysymykset koskien IAB MIXX Awards kilpailua. Jos kysymyksiä herää lisää, laitathan viestiä Miralle.
lue lisää06.03.2023
Digitaalinen ulkomainonta 30 % kasvussa vuonna 2022
IAB Finlandin Digitaalisen ulkomainonnan työryhmän toteuttaman arvion mukaan digiulkomainonnan määrä Suomessa vuonna 2022 oli noin 46,5 miljoonaa euroa. Vuoteen 2021 verrattuna kasvua on hieman alle 30 % kun vastaavana aikana koko ulkomainonnan markkina kasvoi 21 %.
lue lisää