
Videomainonta verkossa, huikea mahdollisuus!
ComScore arvioi jo syyskuussa vuonna 2010, että noin 42 % kuluttajien verkonkäyttöajasta sisälsi altistumista videosisällöille. Kyseinen 42 % on huima määrä ja kun ottaa huomioon, että digitaalisessa maailmassa tuon hetken ja tämän päivän välillä on aikaa vajaa 1,5 vuotta, niin voidaan olettaa että tuo määrä on tällä hetkellä huomattavasti suurempi. Videosisällöistä on verkossa tullut verkkomedioille vakioformaatti ja kuluttajat ovat ottaneet ne ”omakseen” valtavin joukoin.
Mitä tämä kertoo mainostajille? Huikeaa mahdollisuutta laventaa audiovisuaalisin keinoin toteutetun kampanjan vaikutusta halutuissa kohderyhmissä! Uutismedioiden merkitys markkinointiviestinnän kanavina on mainostajien keskuudessa lisääntynyt kuluttajien käytön mukaisesti. Sen me olemme huomanneet display-mainonnan vuosittaisista kasvuluvuista. Videoformaattien kuluttaminen kasvaa nopeampaa kuin markkinoijat ovat huomanneet. Sen voi todistaa varmasti jokainen varteenotettava media tänä päivänä. Aika muuttuu ja niin muuttuu myös tapa tavoitella kuluttajia.
Liikkuvaa kuvan mediasisältöjen käytön lisääntyminen verkossa on luonut markkinoijille uuden ”maailman” ja tämä maailma tarjoaa tänä päivänä ehdottoman houkuttelevia kohdennustapoja mainonnalle. Miltä kuulostaisi tavoittaa automainoksella kohderyhmä joka varmasti on viimeisten päivien aikana kuluttanut autot aiheista verkkomediasisältöä tai vierailleet tutustumassa uusiin automalleihin verkossa? Sanoisin että erittäin houkuttelevalta. Vielä kun audiovisuaalisessa tuotannossa otetaan huomioon mediakanavan luonne, niin veikkaan että voimme saada markkinoijalle aikaan erittäin tehokkaan kampanjan.
OK, olen markkinoija ja harkitsen netti tv:n tukea perinteiselle televisiolle. Miten arvotan ja analysoin kampanjaani digitaalisessa maailmassa? Kuinka voin todentaa kampanjan toimivuuden ja perustella sen järkevyyttä? Tässä kohtaa ensimmäinen ja ehkä tulevaisuuden kannalta kriittisin asia on tarkastella sekä asettaa mittarit kampanjalle laajemmin kuin klikkiprosenttien kautta. Miksi? Koska tv-mainonta toimii netti tv ympäristössä hyvin samaan tapaan kuin perinteisessä televisiossa.
Liikkuva kuva on yhtä vaikuttava niin päivässä kuin illassa. Kuluttaja vastaanottaa filmin ennen kuluttamaansa sisältöä. Kampanjaa tulisi mitata siis samalla tavalla kuin muuta ehkä perinteisempää mediaa. Yksi ja ehkä olennaisin tapa on teettää systemaattisesti huomioarvo/brändimittauksia toteutuksista. Tähän mediat sekä mediatoimistot pystyvät antamaan luotettavia työkaluja.
Videosisältöjen käyttö kuluttajien keskuudessa on ja tulee olemaan jyrkässä ylämäessä. Suosittelen kaikkia audiovisuaalista materiaalia mainonnassaan käyttäviä markkinoijia ottamaan askelia digitaaliseen maailmaan! Seuraavalla kerralla tarkastelen lisää tätä kiintoisaa aihealuetta. Siihen asti, digitaalista kevättä!
IABlogin Facebook kommentit

Digitaalisen videomainonnan kokonaismäärä Suomessa vuonna 2022 oli noin 159 miljoonaa euroa. Kokonaisuus rakentuu instream-, outstream-, some- ja inbanner -mainonnasta. Vuoteen 2021 verrattuna digivideomainonnan määrä kavoi 14%. Vastaavasti vuoden 2022 aikana koko digikakun volyymin kasvoi noin 10 % ja kaikkien mediainvestointien (digitaaliset ja ei-digitaaliset yhteensä) määrä 4 %.
lue lisää29.03.2023
Mainonnan videoistuminen jatkui myös vuonna 2022
Digitaalisen videomainonnan kokonaismäärä Suomessa vuonna 2022 oli noin 159 miljoonaa euroa. Kokonaisuus rakentuu instream-, outstream-, some- ja inbanner -mainonnasta. Vuoteen 2021 verrattuna digivideomainonnan määrä kavoi 14%. Vastaavasti vuoden 2022 aikana koko digikakun volyymin kasvoi noin 10 % ja kaikkien mediainvestointien (digitaaliset ja ei-digitaaliset yhteensä) määrä 4 %.
lue lisää28.03.2023
IAB Europe -tutkimuskysely: Alle puolet yrityksistä seuraavat digimainonnan hiilijalanjälkeä
Internetin osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on eri arvioiden mukaan 2-4%, joka vastaa lentoliikenteen osuutta. Päästöjen on arvioitu tuplaantuvan 2025 mennessä. Digitaalisen mainonnan osuus koko infrastruktuurin hiilijalanjäljestä on erään vuonna 2018 tehdyn arvion mukaan noin 10%, luultavasti nykyään huomattavasti enemmän. Toisen arvion mukaan 70% median verkkosivun latautumiseen kuluvasta sähköstä voidaan liittää digimainontaan.
lue lisää21.03.2023
MIXX Awards - Usein kysytyt kysymykset
Älä jätä hakemusta laittamatta. Tässä on useimmin kysytyt kysymykset koskien IAB MIXX Awards kilpailua. Jos kysymyksiä herää lisää, laitathan viestiä Miralle.
lue lisää06.03.2023
Digitaalinen ulkomainonta 30 % kasvussa vuonna 2022
IAB Finlandin Digitaalisen ulkomainonnan työryhmän toteuttaman arvion mukaan digiulkomainonnan määrä Suomessa vuonna 2022 oli noin 46,5 miljoonaa euroa. Vuoteen 2021 verrattuna kasvua on hieman alle 30 % kun vastaavana aikana koko ulkomainonnan markkina kasvoi 21 %.
lue lisää