
Oikeat laitteet tehokkaaseen markkinointiin
Ellet ole elänyt kuussa tai kiven alla viimeistä vuosikymmentä, olet todennäköisesti tietoinen siitä, että erilaiset mobiililaitteet ovat vallanneet alaa käyttäjien jokapäiväisessä elämässä ja sitä myötä markkinoijien ja mainostajien silmäkulmassa.
Yhä useampi kuluttaja on aktiivisessa vuorovaikutusessa eri medioiden kanssa älypuhelintaan tai tablettiaan käyttäen.
Tämä trendi ei tietenkään tarkoita sitä, että tavalliset tietokoneet olisivat kuolemassa sukupuuttoon, vaikkakin näiden käyttö on huomattavasti vähentynyt niin työpaikoilla kuin kotona. Globaalilla mittakaavalla tietokoneiden käyttö on (ehkä yllätyksenä monelle) jopa noussut, mutta paljon hitaammalla tahdilla kuin mobiililaitteiden käyttö.
Haasteena ei siis nykyään olekaan vain mobiilimarkkinointistrategian luominen – vaan “laitestrategian” rakentaminen ja kehittäminen.
Mobiilimarkkinointi
Mobiilimarkkinointi on suhteellisen uusi markkinoinnin muoto, ja täten monet markkinoijat eivät olekaan vielä täysin omaksuneet tätä uutta areenaa. Kun suunnittelee markkinointistrategiaa esimerkiksi älypuhelimien käyttäjille, tulisi ottaa seuraavat seikat huomioon:
- Kuluttajat kantavat älypuhelimiaan ja tablettejaan mukanaan melkein koko ajan ja ovat täten melkein aina verkossa ja tehokkaasti saavutettavissa.
- Henkilökohtaiset keskustelut, vuorovaikutukset ja sitoutuminen tapahtuu älypuhelimien avulla ja kautta (tekstiviestit, puhelut, sosiaalisen median vuorovaikutus, sähköpostit yms.).
- Mobiililaitteiden käyttäjät jakavat sisältöjä (esim. tarjouksia, uutisia) useammin ja nopeammin älypuhelimien ja tablettien avulla esimerkiksi Twitterissä.
- Mobiilimarkkinointi voidaan kohdistaa “oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan” GPS-tunnistimen avustuksella -> erittäin tehokas taktiikka paikalliseen markkinointiin.
Sovellukset ovat uusia mainoksia
Kun uusia medioita otetaan käyttöön markkinoinnin kehittämiseksi, hyvin usein (ainakin aluksi) uusin keinoin markkinointi on hieman muokattu versio “vanhasta tavasta” markkinoida. Esimerkiksi varhainen TV-mainonta oli vain radiomainontaa kuvia käyttäen, kun taas varhainen internet-mainonta oli pääosin printtimainontaa bannerien muodossa.
Mainokset, jotka suoriutuvat hyvin tietokoneiden käyttäjien edessä, eivät välttämättä toimi kovinkaan hyvin pienillä älypuhelimen ruuduilla tai niistä saa huonosti selvää. Mainoksia ja mainonnan muotoja tulee siis muokata eri laitteille sopiviksi.
Sovellukset esimerkiksi voivat olla tehokkaita alustoja mobiililaitteiden aktiivisille käyttäjille, ja ne voivat tarjota kuluttajille joustavan ja helpon tavan asioida brändin kanssa.
Laitteiden välinen markkinointi
Kuten jo aikaisemmin ilmenikin, tavallisten tietokoneiden käyttö ei suinkaan ole loppunut, vaikkakin mobiililaitteiden ja älypuhelimien käyttö on yleistynyt ja kasvamaan päin koko ajan.
Miten siis voimme varmistaa, että tavoitamme oikeat sidosryhmät oikeissa laitteissa ja vielä oikeaan aikaan?
Laitteiden välistä markkinointia (cross-device marketing) ja strategiaa tulee siis miettiä hyvissä ajoin. Millä laitteilla kuluttajamme etsivät tietoa mahdollisista tuotteistamme tai palveluistamme? Millä laitteilla he tekevät itse ostokset?
Googlella on jo olemassa tehokkaita työkaluja tämän datan selville saamiseksi, mutta tämä toki tarkoittaa että mainostajien tulee käyttää Googlen alustoja itse markkinointiin.
Jos haluat lisätietoja mobiilimarkkinoinnista, autamme teitä mielellämme luomaan tehokkaan strategian ja suunnitelman kampanjoidenne onnistumiseksi!
29.03.2023
Mainonnan videoistuminen jatkui myös vuonna 2022
Digitaalisen videomainonnan kokonaismäärä Suomessa vuonna 2022 oli noin 159 miljoonaa euroa. Kokonaisuus rakentuu instream-, outstream-, some- ja inbanner -mainonnasta. Vuoteen 2021 verrattuna digivideomainonnan määrä kavoi 14%. Vastaavasti vuoden 2022 aikana koko digikakun volyymin kasvoi noin 10 % ja kaikkien mediainvestointien (digitaaliset ja ei-digitaaliset yhteensä) määrä 4 %.
lue lisää28.03.2023
IAB Europe -tutkimuskysely: Alle puolet yrityksistä seuraavat digimainonnan hiilijalanjälkeä
Internetin osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on eri arvioiden mukaan 2-4%, joka vastaa lentoliikenteen osuutta. Päästöjen on arvioitu tuplaantuvan 2025 mennessä. Digitaalisen mainonnan osuus koko infrastruktuurin hiilijalanjäljestä on erään vuonna 2018 tehdyn arvion mukaan noin 10%, luultavasti nykyään huomattavasti enemmän. Toisen arvion mukaan 70% median verkkosivun latautumiseen kuluvasta sähköstä voidaan liittää digimainontaan.
lue lisää21.03.2023
IAB Jäsenesittely: NØRR3 ja Anni Honkaniemi
Tässä blogisarjassa tutustumme IAB:n uusiin jäseniin hieman paremmin! Nyt on vuorossa NØRR3 ja Anni Honkaniemi
lue lisää21.03.2023
MIXX Awards - Usein kysytyt kysymykset
Älä jätä hakemusta laittamatta. Tässä on useimmin kysytyt kysymykset koskien IAB MIXX Awards kilpailua. Jos kysymyksiä herää lisää, laitathan viestiä Miralle.
lue lisää