
Brändinimi Google Adwords –mainonnassa
Hakukoneiden merkitys liiketoiminnassa näyttäisi voimistuvan entisestään. Viimeistään nyt tulisi panostaa hakukoneoptimointiin ja Adwords-mainontaan: Googlea ei voi sivuuttaa. Mutta eikö brändinimen mainostaminen Adwordissa ole rahanhukkaa, kun hakukoneoptimoinnin kautta saavutettu orgaaninen näkyvyys takaa kuitenkin näkyvyyden Googlen etusivulla?
Google Adwords -kampanjoiden tehokkuudesta on esitetty kysymyksiä hakukonemarkkinoijien keskuudessa. Saavutetaanko klikkauksilla oikeasti maksavia asiakkaita? Miten paljon avainsanoista ylipäätään kannattaa maksaa? Usein helpoksi säästämisen kohteeksi Adwords-mainonnassa mielletään yrityksen brändinimi. Se kuitenkin kohoaa orgaanisten hakutulosten kärkipäähän miltei itsestään, joten miksi kannattaisi maksaa turhasta?
Näkemys 1: Rahanhaaskausta
Olen usein kuullut suosituksia, että brändinimeä ei missään nimessä kannata käyttää Adwords-mainonnassa. Perusteluna on, että yrityksen nettisivujen sisällön kautta brändinimi optimoituu joka tapauksessa hyvin miltei itsestään. Tämän näkemyksen mukaan ei siis kannattaisi maksaa, kun kerran maksuttomillakin klikeillä saat varmaa trafiikkia nettisivuillesi.
Olen eri mieltä. Sen sijaan…
… Näkemys 2: Brändinimi Adwordsissa on mahdollisuus!
Brändinimen käyttö Adwordsissa mahdollistaa useita hyötyjä markkinoinnille. Adwordsin avulla voit nostaa haluamasi yrityksen tuotteen tai palvelun tai vaikkapa mielenkiintoisen blogin markkinointisi kärjeksi. Kun lanseeraat uutta tuotetta ja käytät rahaa markkinointiin eri kanavissa, eikö olisi järkevää kytkeä kampanjointiin yrityksesi nimi Adwordsissä? Samalla voit rytmittää kampanjan aikatauluja muun markkinoinnin kanssa yhteen ja ohjata liikennevirran suoraan oikealle landing pagelle.
Oheisessa esimerkissä hyödynsimme MIFissä erästä tapahtumaamme Adwordsissä brändinimeen kytkettynä.
Muista myös: perusasiat kuntoon
Tietenkin tärkeätä on ylipäätään huolehtia perusasioista ja kytkeä Adwords-kampanjat www-sivujen kävijämittaukseen ja nettisivujen konversioon. Eli muista mitata, miten Adwords-mainonnan kautta sivuille saapunut asiakas käyttäytyy: poistuuko hän heti sivuilta, vai päätyykö peräti verkkokaupan ”Kiitos tilauksesta” -sivulle asti? Näin Adwords-mainonnan ROI (Return on Invest) helppo laskea. Työkaluja maalien määrittämiseen ja sivujen käyttöasteen seuraamiseen tarjoaa maksuton Google Analytics tai vaikkapa Snoobi.
Mitä mieltä sinä olet brändinimen käyttämisestä Adwordsissä?
Ilkka Kurkela, EMBA Program Manager, Digital Marketer, MIF
Kirjoittaja työskenteli New Yorkissa 2011-2012 digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median asiantuntijana. Hän vastaa MIFin EMBA Creative Leadership -ohjelmasta. Tutustu kirjoittajaan: http://www.linkedin.com/in/ilkkakurkela
22.09.2023
Digitaalisen audiomainonnan markkina kasvaa Suomessa: Estimaatti näyttää jopa 27% kasvua
IAB Finland on jälleen kerran estimoinut digitaalisen audiomainonnan markkinaa Suomessa. Vuonna 2022 digiaudion kokonaismarkkinan arvo on noin 7,1 miljoonaa euroa, mikä merkitsee 27% kasvua verrattuna vuoteen 2021. Digitaalisen audion markkina-arvio vuonna 2021 oli oli 5,6 miljoonaa euroa.
lue lisää13.09.2023
Vaikuttajamarkkinoinnin pulssikysely: Vaikuttajamarkkinoinnin onnistumisen keskiössä arvopohjainen yhteistyö - vastuullisuus ja inhimillisyys korostuvat
Vaikuttajamarkkinoinnin hyödyntäminen osana yrityksen tai organisaation muuta markkinointia ja viestintää on monipuolistunut ja käsiteltävät teemat ovat laajentuneet. Vaikuttajamarkkinointi nähdään nykyään myös merkittävänä vastuullisuusviestinnän keinona ja yritykset etsivät yhteistyökumppaniksi vaikuttajia, jotka jakavat samanlaiset arvot ja näkemykset.
lue lisää30.08.2023
IAB Finlandin datatyöryhmä kysyi alkuvuodesta markkinasta vuoden 2023 panostuskohteita
Kyselyllä halusimme selvittää, markkinointianalytiikan kontekstissa, mihin organisaatiot tulevat panostamaan vuonna 2023. Vastauksia tähän lyhyeen kyselyyn saatiin yhteensä 90 kappaletta, mainostajien edustaessa suurinta ryhmää (noin 41 %). Selvästi tärkeimmäksi panostuskohteeksi nousi vastauksissa ensimmäisen osapuolen data eli 1st party data.
lue lisää30.06.2023
Kun kaupan media kohtasi markkinan
Kaupan media on tullut Suomeen lumipalloefektin lailla maailmalla alkaneen trendin voimasta. Yhtäkkiä suomalaisten markkinointipäälliköiden sekä mediasuunnittelijoiden työpöydällä on tämä uusi, myös retail mediaksi kutsuttu kokonaisuus, joka monelle herättää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
lue lisää