Icon
Verkkomainonta kasvoi Euroopassa 11,9 prosenttia vuonna 2013 IABlogi

Verkkomainonta kasvoi Euroopassa 11,9 prosenttia vuonna 2013

20.05.2014

Tiedote
20.5.2014
Julkaisuvapaa

Verkkomainonta kasvoi Euroopassa 11,9 prosenttia vuonna 2013

Verkkomainonta jatkaa vahvaa kasvua koko Euroopassa. Kokonaisuutena maanosan verkkomainonnan panostukset kasvoivat 11,9 prosenttia 27,3 miljardiin euroon edellisvuoteen verrattuna. Online-mainonta on toiseksi suurin mainospanostusten kohde Euroopassa television jälkeen.

Tiedot käyvät ilmi IAB Europen AdEx Benchmark -tutkimuksesta, joka julkaistiin tänään IAB Europen vuosittaisessa Interact-kongressissa Pariisissa.

Mobiilimainonnan panostukset kasvoivat 128,5 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja siivittivät display-mainonnan kategorian vahvaan nousuun. Mobiili mukaan lukien display-mainonnan panostukset kasvoivat 14,9 prosenttia, kun taas ilman mobiilipanostuksia tarkasteltuna display-mainonnassa oli kasvua vain 1,1 prosenttia.

Toinen vahva kasvaja viime vuonna oli online-videomainonta. Siihen panostettiin lähes 1,19 miljardia euroa, mikä on 45,4 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Tämä on ensimmäinen kerta, kun online-videomainonnan panostukset ylittivät miljardin euron rajan.

Kasvuun ylsivät myös hakumainonta (13,0 prosenttia) sekä luokitellut ja hakemistot (3,6 prosenttia).

IAB Europe kerää AdEx-tutkimuksen tiedot eri maiden IAB-järjestöiltä. Tämänvuotisen tutkimuksen tiedot on kerätty 26 maasta, ja ne kattavat 90 prosenttia Euroopan markkinoista. Kolme suurinta mainosmarkkinaa, Iso-Britannia, Saksa ja Ranska, kattavat yli puolet koko Euroopan mainospanostuksista.

Suurimmat mainosmarkkinat Euroopassa
1. Iso-Britannia 7,4 mrd €
2. Saksa 4,7 mrd €
3. Ranska 3,5 mrd €
4. Venäjä 1,8 mrd €
5. Italia 1,7 mrd €

Panostukset Euroopassa mediatyypeittäin
1. Televisio 32,2 mrd €
2. Online 27,3 mrd €
3. Sanomalehdet 20 mrd €

IAB Europen tiedote: http://www.iabeurope.eu/news/european-online-advertising-market-records-new-high-273bn

Lisätiedot:
Birgitta Takala, toiminnanjohtaja, IAB Finland ry, 040 543 9165, birgitta.takala (at) iab.fi

IAB Finland ry on digitaalisen mainonnan ja markkinoinnin etujärjestö, jonka jäsenistöön kuuluu yli sata jäsenyritystä. Jäsenyritykset ovat digitaalisia medioita, mainostajia, mediatoimistoja, luovia toimistoja, tutkimuslaitoksia, analytiikkapalvelujen tarjoajia, internetteknologiaa kehittäviä yrityksiä sekä mainosverkostoja. IAB Finland on IAB Europen jäsen.

08.04.2024

IAB Jäsenesittely: Superlines ja Jere Meriluoto

Tässä blogisarjassa tutustumme IAB:n uusiin jäseniin hieman paremmin! Nyt on vuorossa Superlines ja Jere Meriluoto

lue lisää

05.04.2024

High Impact ja video valtaavat perinteiset display mainonnan muodot

Digitaalinen mainonta kokee murroksen, kun useat merkittävät toimijat siirtävät budjettejaan pois perinteisistä display-mainosmuodoista. Samaan aikaan kasvaa tarve mainosmuodoille, jotka tarjoavat brändeille parempaa vaikuttavuutta, laajempia mainospintoja ja mahdollisuuden mitata kampanjoiden vaikuttavuutta (attention). Siirtyminen kohti high impact ja videopohjaisia mainoksia merkitsee myös irtautumista perinteisistä kampanjoiden mittaus- ja vaikutusmetriikoista.

lue lisää

05.04.2024

Uuuh… dooh-mainonta jatkoi kasvukäyrällä myös 2023

IAB Finlandin Digitaalisen ulkomainonnan työryhmän toteuttaman arvion mukaan digiulkomainonnan määrä Suomessa vuonna 2023 oli noin 53,6 miljoonaa euroa. Vuoteen 2022 verrattuna kasvua on reippaat 16 %, kun vastaavana aikana Kantarin raportoima koko ulkomainonnan markkina kasvoi 9 %. Kaiken mediamainonnan määrä Suomessa laski vuonna 2023 2,4 %.

lue lisää

22.03.2024

IAB Studio: IAB Finlandin kulissien takana - Haastattelussa Antti Kallio ja Pasi Raassina

Tässä jaksossa IAB Finlandin hallituksen puheenjohtaja Antti Kallio ja IAB:n toiminnanjohtaja Pasi Raassina paljastavat henkilökohtaisia digitaalisia suosikkejaan - mistä podcasteista he saavat inspiraationsa, mitkä uutissivustot pitävät heidät ajan tasalla, ja mitä sarjoja, elokuvia tai pelejä he rakastavat rentoutuessaan.

lue lisää