Icon
Videomarkkinointi 2022 -kysely Oppaat

videomainonnan kyselyVideomarkkinointi 2022 - kysely

IAB Finlandin videomainonnan työryhmä selvitti mainostajien näkemyksiä videomainontaan. Vastaavanlainen kysely on tehty jo kolmena vuotena ja nyt viimeisimmäksi touko-kesäkuussa 2022. Kyselyn tuloksia hyödynnämme toimialan tarpeiden selvittämiseen ja toimenpiteiden priorisointiin.

Kyselyssä tarkoitetaan digitaalisella videomainonnalla kaikkea verkkosivuilla tapahtuvaa videomainontaa eli videoklippien yhteydessä näkyvää mainontaa (=instream), sivustosisällön joukossa näkyvää mainontaa (=outstream) sekä videomainontaa sosiaalisessa mediassa.

Tutkimukseen vastasi kaiken kaikkiaan 50 vastaajaa mainostajien (n=28) ja mediatoimistojen (n=22) keskuudesta ja vastaajat kerättiin IAB:n jäsen- ja uutiskirjeen, IAB:n somekanavien sekä IAB:n tapahtumien kautta. Tutkimustulokset eivät edusta kaikkien suomalaisten yritysten mielipiteitä, eikä tutkimustuloksia ole painotettu vastaamaan suomalaisten yritysten rakennetta. Tulokset painottuvat merkittävästi IAB Finlandin jäsenyrityksiin, eli esimerkiksi keskimääräistä enemmän suurempiin mainostajiin sekä toimistoihin.

Huom: Jos alla oleva latauslomake ei aukea tai näy oikein, yritä päivittää sivu muutaman kerran tai kokeile toista selainta. Pahoittelemme teknistä häiriötä.

Lataa opas tästä