Icon
SMART MARKETING - Tätä on martech 2020! IABlogi

SMART MARKETING - Tätä on martech 2020!

02.10.2019

 

Markkinointiteknologiat toimeenpanevat entistä tehokkaammin yritysten markkinointitoimenpiteitä. Digitaalisen markkinoinnin kiihtyvässä kehittyessä syntyy uusia logiikoita, teknologiatoimittajia sekä toimintatapoja päivittäin. Samalla mainostajien sekä kuluttajien keskuudessa nousevat trendit kuten läpinäkyvyys, luottamus, vastuullisuus ja turvallisuus haastavat sekä palvelutoimittajien että mainostavien yritysten tietotaitoa.

Ymmärryksemme digitaalisesta ekosysteemistä on koetuksella. Verkkopalvelut tunnistavat tarpeemme jo ennen kuin itse sitä havaitsemme ja älykäs markkinointi noutaa meidät ostotapahtumaan tarvittaessa jopa aivan toiselta verkkosivulta. Kuulumistemme perään kysellään, jos emme ole avanneet uutiskirjeitä tavanomaiseen tapaamme. Kännykkään kilahtaa muistutus, kun pitäisi lähteä matkaan tapahtumaan, jonne olemme ilmoittautuneet. Ja jos ulkona sataa, käyttämämme uutispalvelu kehottaa ottamaan sateenvarjon mukaan. Ihan varmuuden vuoksi.

Pienillä ja suurilla yrityksillä on tietotulvan ja kasvavien vaatimusten keskellä paineita löytää omaan toimintaan sopivia automaation tuottajia, saatavilla olevaa dataa pitäisi osata hyödyntää ja sen perusteella myös tuottaa ja ostaa tuloksellisesti. Oikeiden ratkaisujen tekeminen edellyttää perusteellista kartoitusta, mitä tulee käytettäviin resursseihin, palveluntuottajiin ja yrityksen tavoiteisiin jatkuvasti muuttuvassa markkinassa. Eväät toimivien päätösten tekoon tulee ymmärryksen kasvattamisesta, jolloin vaikealta tuntuva martech-kieli alkaa kuulostaa selkokielisemmältä.

IAB Finlandin Smart Marketing -seminaari avaa perusteellisesti ja selvästi kaiken tarpeellisen markkinointiteknologiasta ja valmistaa meidät vuoteen 2020. Seminaarissa keskitymme koti- ja kansainvälisten asiantuntijoiden johdattamana siihen, kuinka onnistumme digitaalisessa markkinoinnissa paremmin sopivaa teknologiaa hyödyntäen. Liput IAB:n ja MARK:n jäsenille 0 €, ei-jäsenille 80 € + alv / kpl, 150 € + alv / 3 kpl.

Lue lisää Smart Marketing -seminaarista ja ilmoittaudu mukaan!

19.04.2021

Markkinoinnin tietovarasto kasvun johtamisessa

Tämän päivän markkinoinnin johtajat ymmärtävät tiedon ja analytiikan merkityksen markkinointiorganisaatiossa, mutta monissa yrityksissä on vaikeuksia yhdistää datasta saatujen havaintojen vaikutus yrityksen tuloksiin.

lue lisää

13.10.2020

Martech blueprint on Rosettan kivi keskusteluihin markkinoinnin ja IT:n välillä

Ajoittain löydämme itsemme palaverista, jossa kaikki puhuvat eri kieltä. IT:n vuokaaviot näyttävät markkinoinnille hieroglyfeiltä ja markkinoinnin konseptit kuulostavat IT:lle muinaiselta kreikalta. Ongelma on yhteinen ja se kaipaa ratkaisuja.

lue lisää

08.06.2020

Suosikkiopas päivittyi: Markkinointiteknologian opas 2.0

Martech -työryhmä päivitti IAB:n kaikkien aikojen ladatuimman Markkinointiteknologian oppaan, jonka uusin versio venähti melkein satasivuiseksi

lue lisää

30.10.2019

Markkinoinnin dataharhaisuudesta datakeskeisyyteen

Mitkä asiat meidän on syytä pitää mielessä dataa hyödynnettäessä varsinkin, kun perustamme nykyään huomattavan suuren osan liiketoimintakriittisistä päätöksistä sekä markkinoinnin käyttötapauksista ja toimenpiteistä sen varaan

lue lisää