Icon
Growth Marketing - Verkkokauppa Tapahtumat

Growth Marketing - Verkkokauppa

08.09.2021, 9:00-11:30 , Webinaari

Growth Marketing: Verkkokauppa

Oppiva ihminen menee usein (aina) samaan lankaan - muutoksen nopeus yliarvioidaan ja vaikutus aliarvioidaan. Globaali pandemia on muuttanut ihmisten arkea ja kuluttajakäyttäytymistä, jonka yksi tärkeimmistä implikaatioista on verkkokauppatrendin vahvistuminen.

Kasvuprosentit ovat huimia: vuonna 2020 keskellä koronakriisiä verkkokauppa kasvoi briteissä kolmen kuukauden aikana vauhdilla, joka tasaisen vauhdin taulukolla olisi kestänyt yhdeksän vuotta. Vastaava kasvu kolmen kuukauden aikana jenkeissä vastasi neljän vuoden tasaista kasvua.

Onko paluuta menneisyyteen vai jatkuuko hurja kasvu myös tulevina vuosina? Miten verkkokauppatrendi vaikuttaa yritysten markkinointiin, datavaateisiin sekä oman median investointeihin? Kovien kasvuprosenttien toinen puoli on, että esimerkiksi IAB Europen ennusteiden mukaan verkkokaupan edustaa vuonna 2023 kuitenkin “ainoastaan” 23 % osuutta vähittäiskaupasta. Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, eikä edes IAB Finlandin Verkkokauppawebinaari siihen pysty, mutta lupaamme, että ymmärrät tästä tulevien vuosien suurimmasta markkinoinnin sekä liiketoiminnan murroksesta aiempaa enemmän.

Webinaarikattauksessa 8.9. lavalle nousevat Sanoma, Dagmar & RADLY, Custobar, dentsu, Salesforce ja TietoEVRY. Webinaarin pääyhteistyökumppanina on Sanoma.

Tervetuloa - varaa paikkasi nopeasti!

Webinaari-infoa:

  • Webinaari on kaikille maksuton
  • Tilaisuus on vuorovaikutteinen - osallistujilla on mahdollisuus esittää puhujille kysymyksiä
  • Tilaisuus tallennetaan myöhemmin katsottavaksi 

Ilmoittaudu

 

Yhteistyössä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANI:

Sanoma

 

dentsu
Dagmar RADLY TietoEVRY
Custobar Salesforce

Ohjelma

09:00 Webinaarin avaus - Pasi Raassina / IAB & Paula Hernetkoski / Sanoma

09:15 Muuttuuko oma verkkokauppa tarpeettomaksi tulevaisuudessa? - 3. osapuolen alustat määrittävät tulevaisuuden verkkokauppastrategian - Heikki Pieniniemi / Dagmar & Tomi Suojoki / RADLY

09:40 Asiakasdatalla tehoja markkinointiin - Tatu Kuivalahti / Custobar & Jaakko Kuivalainen / Sanoma
Custobar: Oman asiakasdatan kerääminen ja hyödyntäminen mainonnassa
Sanoma: Asiakasdatan kitkaton käyttö asiakasymmäryksessä ja kohdentamisessa

10:15 Customer data platformin hyödyntäminen verkkokaupassa - Lars Schulman / Salesforce

10:35 Aktivoivan digitaalisen kaupan menestystekijät - Nicolas Romi / TietoEVRY

11:00 From e-commerce to t-commerce – how the world’s largest brands are adapting to the post-pandemic consumer behaviour - Dan Calladine / dentsu

11:30 Webinaari päättyy

Tilaisuuden host

Pasi Raassina Paula Hernetkoski

Pasi Raassina / IAB Finland
Toiminnanjohtaja

Pasi on vetänyt IAB Finlandia jo muutaman vuoden rautaisella, mutta rennolla otteella.

Paula Hernetkoski / Sanoma
Director, Insight and Agencies

Paula vastaa yhteistyön kehittämisestä toimistojen kanssa sekä muista kehitysprojekteista B2B-yksikössä. Vapaa-ajallaan hän mielellään juoksee äänikirjan kanssa tai 2-vuotiaan taaperon perässä puistossa

Puhujat

Heikki Pieniniemi Tomi Suojoki

Heikki Pieniniemi / Dagmar
Digital Strategist

Heikki toimii Dagmarilla digitaalisen markkinoinnin strategina ja verkkokauppa spesialistina. Markkinoinnissa hän uskoo teknologian ja luovuuden yhteispeliin.

Dagmar on Suomen suurin markkinointitoimisto. Menestyksemme perustuu osaamisen jatkuvaan, systemaattiseen kehittämiseen yhdessä asiakkaidemme kanssa. Seuraamme alan muutossuuntia globaalisti ja ennakoimme tulevaa valmistautumalla hyvissä ajoin myös huomisen palveluihin. Panostamme henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin.

Tomi Suojoki  / RADLY
Head of Client Management

Tomi vastaa RADLYlla asiakkuusjohtamisen prosesseista, sekä palveluntarjoaman kehityksestä ja hän on työskennellyt pitkään digitaalisten palvelujen ja markkinoinnin parissa. Päivätyönsä lisäksi hän toimii myös hallitusammattilaisena rakennusalalla

RADLY on markkinoinnin transformaatiotoimisto. RADLYn tavoite on auttaa yrityksiä myynnin ja markkinoinnin transformaatiossa tekoälyn aikakaudella. RADLY on erikoistunut erityisesti B2B-yritysten ja verkkokauppojen haasteiden ratkomiseen. RADLYn palveluita ovat markkinoinnin ja myynnin strateginen konsultointi, myynnin ja markkinoinnin mallinnus- ja automaatiopalvelut, markkinointiteknologia-konsultointi sekä mainonnan tekoälyratkaisut.

Tatu Kuivalahti Jaakko Kuivalainen

 Tatu Kuivalahti / Custobar
CEO

Tatulla on pitkä kokemus asiakasdatan hyödyntämisestä ja markkinointiautomaatiosta. Hän on yksi menestyneen suomalaisen markkinointiautomaatiotyökalun Custobar Oy:n perustajista ja toimitusjohtaja.

Custobarilla on toistasataa asiakasta yli 13 eri maassa, joka on tarjonnut aitiopaikan nähdä erilaisten yritysten asiakkuusmarkkinoinnin tarpeita ja kehittymistä.

Jaakko Kuivalainen / Sanoma
Director, Digital Sales B2B

Jaakko vastaa Sanoman mediamyynnin digitaalisesta liiketoiminnasta ja tuotekehityksestä. Juoksemisen lisäksi vapaa-ajan harrastuksiin hänellä kuuluu usein iltaisin olevat kansainvälisten toimialajärjestöjen telcot.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.

Toimimme kolmella liiketoiminta-alueella: journalismissa, viihteessä ja B2B:ssä.

Lars Schulman Nicolas Romi

Lars Schulman / Salesforce
Regional Sales Director

Lars vastaa Salesforcen Marketing- ja Commerce Cloud ratkaisujen myynnistä Suomessa. Datan- ja teknologian lisäksi Lars'ia pitää liikkeessä Tennis sekä itsepäisen Corgi'n kanssa ulkoilu.

Salesforce on ohjelmistoyritys ja maailman johtava CRM-järjestelmä. Kuitenkin Salesforce on paljon muutakin kuin pelkkä CRM. Salesforcen avulla saat 360-asteen näkymän asiakkaisiin ja tukee asiakasmenestystä. Salesforcen työkalupakki tarjoaa apua moniin tarpeisiin: myynti, markkinointi, asiakaspalvelu, integraatiot ja analytiikka ovat esimerkkejä tarjolla olevista ratkaisuista. Salesforce yhdistää tiimisi ja voitte kohdata ja palvella asiakkaita missä vain, milloi vain ja juuri heidän tarvitsemillaan palveluilla ja tuotteilla.

Nicolas Romi / TietoEVRY
Principal Consultant, Customer Experience

Nicolas toimii TietoEVRYn Customer Experience -yksikön digitaalisen kaupankäynnin (eCommerce) asiantuntijana. Nicolaksen laaja toimialakokemus tulee yli 20 vuoden ajalta mm. Partioaitta, Stockmann, Musti ja Mirri ja Solteq. Erityisosaamisena hänellä on laaja-alaisten ja kompleksien muutoshankkeiden liiketoimintalähtöinen hallinta ja kehittäminen. Vapaa-ajallaan perheenisä yrittää löytää aikaa 25+ vuotta kestäneelle kiipeilyharrastukselle ruuhkavuosista huolimatta.

TietoEVRYn Customer Experience -yksikkö auttaa luomaan datavetoista ja asiakaskeskeistä liiketoimintaa digitaalista asiakasmatkaa kokonaisvaltaisesti kehittäen.

Dan Calladine

Dan Calladine / dentsu
Head of Media Futures 

Dan Calladine on dentsun innovaatioista ja tulevaisuudentutkimuksesta vastaava johtaja. Hänen ennusteitaan median, markkinoinnin ja teknologian tulevaisuudesta seurataan tiiviisti kansainvälisessä talousmediassa ja suuryitysten johtoryhmissä. Puheenvuorossaan hän kertoo, miten maailman suurimmat brändit ovat sopeutuneet verkkokaupan nopeaan nousuun korona-aikana, ja mitkä innovaatiot vievät verkkokauppaa eteenpäin tulevina vuosina.

Dentsu on Suomen suurin markkinointiviestinnän konserni, jossa 200 markkinoinnin ammattilaista auttaa brändejä kasvamaan ja kehittymään vastuullisesti. Maailmanlaajuisesti dentsu toimii 143 markkinalla 66 000 ihmisen voimin. Tarjoamme alan parhaita palveluita monipuolisesti koko markkinointiviestinnän alalta, mainonnasta ja mediaratkaisuista aina digipalveluihin, verkkokauppaan ja luovaan suunnitteluun.

 

08.09.2021

Growth Marketing - Verkkokauppa

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, eikä edes IAB Finlandin Verkkokauppawebinaari siihen pysty, mutta lupaamme, että ymmärrät tästä tulevien vuosien suurimmasta markkinoinnin sekä liiketoiminnan murroksesta aiempaa enemmän.

lue lisää