IABlogi

IABlogi  |  Muutoksen tekijöille

Risto Jäntti

Display-mainonta, datan hyödyntäminen,

Hei kaikille. Minut on kutsuttu IABlogiin bloggaamaan mainonnan näkyvyydestä ja profiloituvan datan hyödyntämisestä. Tulen kirjoittamaan näistä noin kahden kuukauden välein.

Kaikki IABlogikirjoitukset

Kuka olen?

Olen tullut alalle ennen vuosituhannenvaihdetta. Heti alkuajoista lähtien olin mukana myymässä ja kehittämässä nettiin soveltuvia näkyvyystuotteita kuten ensimmäiset netti-tv-mainokset ja videobannerit, aikana kun flash ei vielä tukenut videota.

Urani ensimmäiset neljä vuotta mediamyyjänä kohtasin jatkuvasti nuoressa online mediassa paljon teknisiä puutteita ja kömpelöitä vanhan median toimintatapoja, jotka aiheuttivat eri osapuolille jatkuvasti teknisiä murheita ja palvelukömmähdyksiä.

Työssäni olenkin keskittynyt tuottamaan online mediatekniikkaa ja palveluita, konsepteja jotka auttavat pärjäämään aina vain paremmin jatkuvasti ja nopeammin muuttuvassa markkinassa. Tämän lisäksi saan jakaa kokemuksia ja keskustella avoimesti näistä aiheista vetämässäni IAB:n mainonnantyöryhmässä.

Vapaa-aikani kuluu remontoimalla taloa, hoitamalla lapsia ja pihaa. Pyrin myös kerran vuodessa matkustamaan kauas pois, lähinnä sukellusharrastukseni vuoksi ja toisaalta saadakseni mentaalista perspektiiviä töihin ja kotiin. Tätä useammin koitan vetäytyä myös verstaaseeni ja koitan saada jotain näkyvää aikaiseksi, lähinnä omaksi iloksi. Nikkarointi tosin jää jatkuvasti ajatustasolle, sillä keksin kaikkea muutakin kivaa uutta tekemistä ja uusia seikkailuita.

Miten bloggaan?

En ole aikaisemmin blogannut, joten tämä on minulle samalla uutta ja hieman kiehtovaa. Toivon että saan tuotua esiin uusia näkökulmia ja käytännönläheistä kerrontaa, jotta niistä olisi myös jollekin liiketoiminnallista hyötyä. Blogissani en halua kaunistella, joten jos kirjoitukseni herättävät keskustelua puolesta tai vastaan, niin olen kovin tyytyväinen.

Tavoitteeni?

Haluan kehittyä ja mahdollistaa asioita, jotka eivät perustu siihen samaan, mitä viereinen kaveri tekee vaan haastaa jatkuvasti nykyistä tekemistä ja hyvänkin olon, sitä kylläisyyden tunnetta. Tämä näkyy töissäni konseptien kehittämisessä ja alan uusien tekniikoiden hyödyntämisessä, medioissa piilevän arvon kapitalisoinnissa.

Tämä on mieluista kun tykkää muutoinkin gadgeteista. Suurinta työtä käyn vuosi vuodelta sisäistä paatumista vastaan ja haastankin jatkuvasti itseäni pysähtyneisyyttä vastaan.

Ennen kuin täytän 50v., saan toivottavasti kasvatettua kaikki lapset suht täysjärkisiksi ja –ikäisiksi. Olen myös luvannut itselleni että tätä ennen seuraavan 15v. aikana matkustan keskelle Tyyntä valtamerta sukeltamaan, kävelen Andien yli ja rakennan radio-ohjattavan jonka pystyn lennättämään 10km korkeuteen… no jos nyt ainakin pääsisin sukeltamaan.

/iablogi/bloggaajaprofiilit/risto-jantti.html

IABlogin kommentit

IAB Finland|A member of Interactive Advertising Bureau Europe

Tietosuojaseloste (PDF)