Katleena Kortesuo

Kouluttaja ja tietokirjailija, Ei oo totta

IABlogin pääbloggaaja Marko Siltala oli päätynyt jossain vaiheessa lukemaan bloggaamisesta kertovan kirjani. Sen innoittamana hän kutsui minut mukaan IABlogin kirjoittajarinkiin. Lupauduin ilman muuta: kirjoitan neljän postauksen sarjan viestinnästä ja laadukkaasta tekstistä blogeissa.

Kaikki IABlogikirjoitukset

IABlogin pääbloggaaja Marko Siltala oli päätynyt jossain vaiheessa lukemaan bloggaamisesta kertovan kirjani. Sen innoittamana hän kutsui minut mukaan IABlogin kirjoittajarinkiin. Lupauduin ilman muuta: kirjoitan neljän postauksen sarjan viestinnästä ja laadukkaasta tekstistä blogeissa.

Kuka olen?

Olen Katleena Kortesuo, 36-vuotias kouluttaja ja tietokirjailija. Intohimojani ovat muheva  bloggaaminen, tolkullinen teksti ja tekstillä vaikuttaminen. Pidän konkretiasta, huumorista ja havainnollisista tosielämän tarinoista. Teoria saa minut useimmiten nukahtamaan, ellei sillä ole aitoa yhteyttä arkeen.

Olen ollut viestinnän kouluttajana 12 vuotta ja tietokirjailijana 15 vuotta. Tätä nykyä pusaan tietokirjoja Inforille, Karistolle, Sanoma Prolle, Talentumille ja Tammelle. Kuljen kouluttamassa sekä avoimissa seminaareissa että yritysten omissa tilaisuuksissa. Yleensä osallistujat ovat asiantuntijoita, johtoryhmää tai viestinnän väkeä.

Oma blogini Ei oo totta on vähitellen kivunnut yhdeksi Suomen suosituimmista viestintäblogeista. Olen siitä melko ylpeä, joskin hihkuvimmat hurraahuudot kuuluvat EOT-blogin lukijakunnalle. Ilman heitä en kirjoittaisi yhtään mitään.

Vapaa-ajalla olen kahden muksun äiti, yhden partasuun vaimo sekä yhden sekarotuisen piskin ruokinta-automaatti. Olen myös aktiivinen partiolainen, innokas keskiaikaharrastaja sekä poikkeuksellisen huono harrastelijataikuri.

Miten bloggaan?

IABlogissa näkökulmani on viestinnän kehittämisessä ja tolkullisessa tekstissä. Me 2010-luvun bloggaajat hallitsemme kyllä hakukoneoptimoinnin perusteet ja osaamme tuunata blogin ulkoasua. Sen sijaan tekstien laatu on usein huonompaa kuin paikallispubin pitäjän tekstaamassa mainoskyltissä.

Niinpä pohdin postauksissani sitä, mikä tekee tekstistä vaikuttavan ja mistä syntyy omintakeinen bloggaustyyli. Kirjoitan mielelläni persoonallisen otteen kehittämisestä, postauksen rakenteesta ja erilaisista kirjoitusmetodeista. Jätän suosiolla muille ruodittavaksi tekniset asiat ja hakukoneoptimoinnin.

Mikä on maalini?

Haluan saada Suomeen enemmän laatublogeja. Laadulla tarkoitan persoonallista tyyliä, sujuvaa tekstiä ja uudenlaista näkökulmaa. Sen sijaan aihepiirillä ei ole väliä, koska laatublogin voi rakentaa mistä tahansa teemasta.

Sinä päivänä kun Suomessa on kaikilla toimialoilla kymmeniä laadukkaita asiantuntijablogeja, vetäydyn keinutuoliin kutomaan sukkaa.

Ja ehkä perustan neuleblogin.

/iablogi/bloggaajaprofiilit/katleena-kortesuo.html

IABlogin kommentit

IAB Finland|A member of Interactive Advertising Bureau Europe

Tietosuojaseloste (PDF)